Musaca de cartofi cu carne

250 gr. carne de vita tocata
250 gr. carne de curcan tocata
1 kg. cartofi
1 morcov
3 cepe de mărime medie
3 oua
pătrunjel
1/2 ardei gras roșu
sare și piper

Se curata cartofi de coaja și se pun la fiert.
Se curata ceapa se toaca mărunt și se pune la înăbușit cu puțin ulei și apa   intr-o cratiță mai mare sa aibă loc și carnea , carnea se pune intr-un castron , se amesteca carnea de vita cu carnea de curcan și cu 200 ml. apa și se pune în cratiță peste ceapa inabusita , se lasă pe foc pana se  evapora apa și începe carnea sa se prăjească puțin ,se amesteca din când în când sa nu se lipească.
Cartofi după ce au fiert se scurg de apa și se pisează ,se amesteca cu un ou și putina sare.
Carnea se trece intr-un castron sa se răcească puțin și se amesteca cu morcovul ras pe răzătoarea mica,puțin pătrunjel tocat, 2 oua , sare și piper după gust .
Se pune de o parte 3 linguri de piure și restul se împarte în doua părți.
Se ia o tava potrivita se unge cu ulei se pune o parte din piure și se întinde uniform se toarnă compoziția de carne se întinde și ea uniform apoi se pune compoziția de piure rămasă  se nivelează frumos .
Punem cele trei linguri de piure intr-un push de ornat și facem câteva forme de flori pe suprafața de piure , ornam cu bucatele de ardei roșu și frunze de pătrunjel , stropim cu puțin ulei este indicat cu un spray de ulei și dam la cuptorul încins la 180 grade pentru 30-40 minute , pana se rumenește frumos . Poate fi servita calda dar și rece la temperatura camerei.

Pofta buna!

Comentarii