Lasagna cu carne tocata fără cascaval

1 cutie foi de lasagna
1 kg. carne tocata de vita
3 cepe mari
2 tulpini de țelină
2 morcov
1 ardei gras roșu
2 cutii de roșii decojite și tocate
2 lingurițe de oregano uscat
4 căței usturoi
4 oua
1 roșie mare

Se prepara doua compoziții una de carne și una de roșii.
Pentru compoziția de carne:
Se curata 2 cepe se toaca mărunt și se pun la prăjit intr-un vas mai adânc , se curata morcovi se taie cubulete mici și se pun peste ceapa, se taie tulpinile de țelină în bucatele mici și le adăugăm și pe ele la călit împreună cu ceapa și morcovul. Trebuie avut grija sa nu se ardă se poate adăuga puțină apă. Se pune carnea intr-un vas se amesteca cu 100 ml de apa și se toarnă peste legumele calite , se adaugă 2 căței de usturoi pisati sare și piper după gust o linguriță oregano și 3 linguri de roșii decojite și tocate din cutie, se lasă la fiert 30 min la foc mic .

Pentru sosul de roșii :
Se toaca ceapa rămasă și cu ardeiul roșu mărunt și se pune la prăjit având grija sa nu se ardă.  După ce sa imuiat se pune 2 căței de usturoi tocați mărunt și roșiile decojite și se lasă la fiert 5-10 min . După ce sa fiert se da jos și se amesteca cu o  ligurita de oregano.

Compoziția de carne după ce sa fiert o răsturnat într -un alt vas și lăsăm să se răcească 10 min după care amestecam cu 2 oua .
După ce ambele compoziția sunt gata luam o tava din sticla termorezistenta și începem sa construim lasagna :
Primul strat punem doua linguri din sosul de roșii și întindem pe toată suprafața tăvi.
Al doilea strat sunt foile de lasagna se pune un sigur strat se poate rupe din foi ca sa acoperim toată suprafața dar sa nu fie suprapuse .
Al treilea strat este tot roșii se pun câteva linguri atât cât foile de lasagna sa fie acoperite și sa aibă destul lichid sa absoarbă.
Al patrulea strat este jumătate din compoziția de carne care se nivelează frumos pe toată suprafața tăvi.
Al cincilea strat sunt foile de lasagna , care nu trebuie sa se suprapună.
Al șaselea strat este sosul de roșii din belșug nu uitați dacă foile de lasagna nu au lichid sa se fiarbă o sa rămână tari și lasagna o sa fie un eșec .
Al șaptelea strat este restul de carne .
Al optulea strat foi de lasagna
Al nouăleastrat este restul de sos de rosii.
Al zecelea strat și ultimul este roșia  tăiată felii și aranjata pe toată suprafața tăvi.
Cele doua oua ramase se bat cu 2 liguri de apa și se toarnă în zig-zag în tava , nu trebuie sa acopere perfect toată suprafața.
Se coace lasagna acoperita cu folie de aluminiu  în cuptorul încins la 180 grade pentru 30 min apoi se descoperă și se mai lasă 10 min sa se rumenească.

Pofta buna!

Comentarii