ANGHINARE UMPLUTA

 

                       ARTISHOK MEMULE              



INGREDIENTE

10-15 buc anghinare
2 oua
1 cana faina
ulei la prajit

UMPLUTURA

500 gr carne de vita tocata
1 ceapa tocata marunt
1 cartof curatat si dat pe razatoarea mica
1/2 cana patrunjel tocat
4 linguri pesmet
sare,piper
1 ou

GARNITURA

1/4 cana ulei
1/2 kg mazare congelata
1/2 kg bob congelat
1 lamaie
sare,piper dupa gust
2 lingurite boia de ardei dulce
2 cani supa de pui(delikat dizolvat in apa calda)
1/2 cana patrunjel tocat

PREGATIREA ARTISHOCULUI UMPLUT

Se amesteca toate ingredientele de la umplutura ,daca folositi anghinare proaspata ,se curata de frunze si se fierbe 10 minute dupa care se scurge bine de apa.Eu am folosit anghinare congelata care este curatata si prefiarta,se descongeleaza se spala si se scurge de apa





Se umple cosuletele de anghinare cu carne se da prin faina apoi prin ou si se prajesc la foc
mic pe ambele parti,se incepe prajirea cu carnea in jos .



PREGATIREA GARNITURI
Seia un vas larg se curata usturoiul si se caleste usor in ulei dupa care adaugam
supa de pui ,sarea,piperul si boia de ardei,lasam sa fiarba 2-3 minute si adaugam mazarea
si bobul.Lamaia intreaga se opareste si se arunca apa de 2 ori pentru a scoate amareala.
Apoi se taie in felii si se adauga peste mazare si bob.
Aranjam anghinarea umpluta in vasul cu garnitura si fierbem la foc mic 1 ora.
Cand este aproape gata se pune patrunjelul.




Pofta buna!
Posted by Picasa

Comentarii