VINETE MURATE SOSANA


INGREDIENTE

20 vinete mici
1 cana frunze de menta
1 căpățâna usturoi
1/3 cana  otet
1 lingurița zahăr 
sare
Se spală vinetele și se face o tăietura adânca la mijloc care se umple cu sare . Apoi se pun vinetele la scurs intr-o strecuratoare pentru 30 de minute.Se toaca frunzele de menta și se amesteca cu usturoiul pisat  . Vinetele se spală bine de sarea rămasă și se pun la fiert in apa clocotită pentru 10 minute . Se scot vinetele in apa rece și apoi se pun la scurs . Se umple fiecare vânata cu amestecul de menta și usturoi , și se aranjează in borcan. Separat facem saramura din oțet o cana de apa o lingurița sare și o lingurița zahăr se pune pe foc se lasă sa fiarbă 5minute ,oprim și lăsam sa se răcească . După ce sa răcit turnam saramura peste vinete in borcan , închidem borcanul și îl punem la sterilizat intr-o oala cu apa care sa treacă peste capacul borcanului ,fierbem borcanul pentru 30 minute . După ce sa răcit se depozitează intr-un loc rece . 

                    Pofta buna ! 






Posted by Picasa

Comentarii